Home

Werkbezoek Student & Starter in Utrecht

 

Afgelopen zaterdag 11 maart 2017 is  Lijst Blanco op bezoek geweest bij een lokale partij in Utrecht, Student & Starter. Deze partij is met één zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Utrecht en heeft ons uitgenodigd om langs te komen. Student & Starter volgde Lijst Blanco al voor de afgelopen verkiezingen van 23 november en hebben ons direct gefeliciteerd na het behalen van de twee zetels.

 

Tijdens het bezoek is er onder andere een rondleiding gegeven door het stadhuis van Utrecht. Erg leuk om een keer te zien hoe het in een stad als Utrecht het bestuurscentrum eruitziet. Daarnaast heeft Lijst Blanco informatie uitgewisseld in de fractiekamer van Student & Starter. Zij hebben laten zien hoe ze als jonge partij taken en verantwoordelijkheden verdeelde binnen de partij. Student & Starter heeft sinds zijn oprichting gewerkt aan een duidelijke structuur, er zit dan ook een duidelijke lijn in de organisatie. Voor Lijst Blanco was het een erg leerzame middag waarin we vele tips hebben gekregen. Er is al gepraat over een vervolg afspraak en in de toekomst gaan we zeker nog meer van elkaar leren.

 

Een van de onderwerpen waar Lijst Blanco momenteel druk mee bezig is, is natuurlijk het VAB-beleid. Helaas hebben ze daar geen ervaring mee in de stad, dus hier konden standpunten niet direct over worden uitgewisseld. Al met al was het een zeer leerzaam werkbezoek!